Wat is permanente make-up

Permanente make-up is er voor iedereen die er op elk moment van de dag (en nacht) verzorgd uit wil zien, weinig tijd heeft of moeite heeft om zich op te maken. Ook als u allergisch bent voor gewone make-up, is permanente make-up vaak de oplossing. Perfect onder alle omstandigheden, dus ook met sporten, in de sauna en met zwemmen. Uw permanente make-up blijft altijd op zijn plaats en loopt niet meer uit.

Permanente make-up kan worden toegepast om wenkbrauwen, ogen en lippen te accentueren en/of te corrigeren. Permanente make-up is het duurzaam tekenen van wenkbrauwen, oogleden en lippen. Hierbij worden natuurlijk kleurpigmenten met een steriele naald module onder het huidoppervlak gebracht. De kleur wordt aangepast aan de huid-, haar- en oogtinten.

Hoe lang behoudt de wenkbrauw zijn kleur?

Het kleurresultaat van de wenkbrauwen is niet blijvend! Permanente make-up blijft gemiddeld drie tot vijf jaar zitten en soms nog langer! Het mooiste is wel als u afhankelijk van uw huidtype elke jaar een touch-up behandeling uit laat voeren zodat de kleur niet teveel vervaagd.

Wat u moet weten is dat uw tevredenheid niet alleen voor u van belang is, maar ook voor mij. Zes weken na het aanbrengen van de permanente make-up krijgt u een gratis nabehandeling, deze is noodzakelijk: het is namelijk zeer waarschijnlijk dat er nog wat zaken moeten worden aangepast zoals vorm of kleur. Dit is heel normaal. Mocht u daarna op korte termijn alsnog een kleine aanpassing noodzakelijk vinden, dan zijn ook aan deze behandeling geen kosten verbonden.

Werkwijze voor het aanbrengen van wenkbrauwen

Na het eerste telefonische contact plannen we een Intakegesprek. We bespreken uw wensen en ik informeer u over de pigmentatiemogelijkheden, zoals vorm en kleur. Er wordt uiteraard ook gekeken naar uw gezichtsvorm. Het juiste design van de permanente make-up kan namelijk corrigerend en zelfs liftend werken. Voor het bepalen van de juiste kleur heb ik verschillende opleidingen gevolgd. Als we het eens zijn en u geen vragen meer heeft, gaan we over tot het invullen van het toestemingsformulier en aanbrengen van de pigmentatie.

Toestemmingsformulier en Medicijngebruik

U dient mij te informeren over medicijngebruik en overige relevante medische zaken. u dienst hiervoor bij aanvang van de behandeling een toestemmingsformulier in te vullen.

Als er geen contra-indicaties zijn, gaan we tot de behandeling over. Mijn salon is goedgekeurd volgens de wettelijke GGD-hygiënenormen. Alle salons in Nederland dienen aan deze normen te voldoen. U bent hierdoor gegarandeerd van perfecte hygiëne tijdens uw permanente make-up behandeling.

Verdovende Emla-crème (aanvragen bij huisarts)

Een permanente make-up-behandeling kan gevoelig zijn. Om de gevoeligheid tijdens de behandeling te verminderen is het zeker aan te raden vooraf een verdovende zalf aan te brengen, Emla geheten. De zalf dient u zelf aan te vragen bij uw huisarts en wordt in de praktijk door mij aangebracht.

Na de behandeling:

Het kan zijn dat na de eerste behandeling voor de perfecte permanente make-up van de wenkbrauwen, lippigmentatie en/of eyeliner eventuele kleine aanpassingen nodig zijn, dit is zelfs zeer waarschijnlijk. Na zes weken krijgt u deze noodzakelijke (gratis) nabehandeling. Het kleurverlies is na de eerste behandeling in sommige gevallen zelfs 50%. Schrik hier niet van. Tevens kan ook nog een kleine aanpassing van het model gewenst zijn. De nabehandelingen zijn tenslotte bedoeld om dit te corrigeren.

Na de gratis nabehandeling hoop ik dat u veel plezier en gemak heeft van uw permanente make-up. 

De opfrisbehandelingen (na verloop van tijd vervaagt de kleur) vinden met tussenpozen van anderhalf tot twee jaar plaats, maar kan ook al na één of pas na vijf jaar gebeuren. Dit is helaas niet te voorspellen: het proces is persoonsgebonden.

 Let op: mocht u al na een paar maanden niet meer optimaal tevreden zijn, wacht dan niet langer en bel mij om dit te bespreken. Uw tevredenheid is voor mij belangrijk, u krijgt dan alsnog een gratis nabehandeling.

 

Nazorg:

Na de behandeling krijgt u van mij een nazorgformulier met instructies hoe u de behandelde huid thuis moet verzorgen. Tevens krijgt u een aftercare zalf mee die u 2x per dag mag aanbrengen op de behandelde huid.

I.v.m. Met de verbouwing voeren wij momenteel geen Permanente make-up uit. De verwachtingen zijn medio juni/juli 2021 hier weer mee te starten.